dissabte, 9 de febrer del 2019

abusos



MÉS INFORMACIÓ
Armentano va arrencar la seva carrera com a entrenador de natació a Molins. D’allà va saltar a Olot, després a la residència Blume i posteriorment a Las Palmas, on va estar-se sis anys. Era un dels millors tècnics de natació de tot Espanya, amb mètodes poc convencionals, com expliquen la majoria d’entrenadors que el van conèixer.

El 2003, el tènic va ser condemnat a dos anys de presó per abusar de tres nedadores a Les Palmes, una de les quals era menor. S’aprofitava de l’esperança de les noies de participar en campionats i se les enduia a una sala on –sempre a soles– els feia “adoptar postures indecoroses i els feia tocaments al pits, natges i fins i tot la vagina”, tal com va detallar la sentencia contra ell.

La notícia va sortir a la llum quan era a Astúries treballant, i això va fer que hagués de marxar precipitadament per tornar a Catalunya. Llavors, tres anys després de la condemna, va arribar a Sant Feliu de Llobregat, on s’hi va estar tres anys, fins que el 2009 el CN Lloret, un club jove que necessitava un tècnic per impulsar l’entitat, va anar-lo a buscar.

Tal com s’explica al reportatge consultat, dins del món de la natació molta gent coneixia la història d’Armentano, però ningú va alertar la cúpula lloretenca dels antecedents que tenia l’home que s’encarregaria de gestionar els nedadors, la majoria menors. Durant aquests anys va compaginar la feina a Lloret amb la direcció tècnica del Prat Triatló, i començava a reorientar la seva carrera sense que els seus antecedents penals l’afectessin en el transcurs de la mateixa.

Natacionabusos

Armentano va continuar abussant

Deu anys després d’abusar de tres noies a Las Palmas, el 2013, va tornar-hi. Va ser a Pontevedra, en uns campionats d’Espanya celebrats entre el 23 i el 26 de juliol. La sentencia per aquest segon cas d’abusos no es va dictar fins el 29 de març del 2016, i la pena quedava suspesa mentre no cometés cap més abús en els següents 3 anys.

Abans que se sabés la sentència del cas de Pontevedra, ja el van denunciar per un altre delicte d’abusos sexuals, un cas que es va acabar arxivant el 2014 a Sant Feliu de Llobregat perquè no es va poder acreditar que ell cometés el delicte.

L’any passat, el 5 de març de 2018, va tornar a abusar, un altre cop sense impugnació. Les càmeres de vigilància van enregistrar com li tocava els pits a una nedadora i després li donava un petó una nit a la piscina de Molins de Rei.

El silenci dels “comprats” per Armentano

El tècnic sabia crear el clima adequat perquè ningú parlés. Es guanyava la complicitat d’elles i també d’ells. No de tots, però de la majoria. El setembre del 2000 van anar a Andorra a fer una estada en un alberg de dues plantes, a Canillo. L’entrenador va permetre que els nedadors fessin forats al terra de fusta de l’habitació de material, que donava a la de les noies, per espiar-les.

Això sí, intentava que les nedadores que tenia a prop no estiguessin dins de l’habitació quan els nois miraven. Els hi donava el que ell no volia perquè estiguessin contents i callats.

“No era ell sol, era tot un grup que es protegia”, lamenta el nòvio d’una de les nedadores que van patir els abusos d’Armentano, que també era exnedador del club de Molins.

Underwater 1150045 1920

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada