divendres, 23 de març del 2018

Racisme

Aquest dimecres, Dia Internacional contra la Discriminació Racial, ha presentat l'informe anual sobre l'estat del racisme a Catalunya.
L'any 2017 SOS Racisme va atendre 213 persones que havien patit una situació de racisme, de les quals només 91 van presentar denúncia.
Per tipologies, 1 de cada 3 denúncies és per abusos dels cossos policials, i dins d'aquest tipus, la majoria són denúncies per actuacions contra els manters. Segueixen les agressions -verbals o físiques- entre particulars, les discriminacions en serveis privats com la prohibició d'entrar en una discoteca, i les de discurs d'odi, entre d'altres.
Els nous casos arriben al Servei d'Atenció i Denúncia de SOS Racisme, que acaba de fer 25 anys, i que ha atès, en aquest temps, més de 9.000 persones.
Isidro Barba, fundador de SOS Racisme:
"Quan mirem que està passant amb els drets humans, veiem que estem en un retrocés molt preocupant."
Alícia Rodríguez, coordinadora del Servei d'Atenció i Denúncia de SOS Racisme
"No s'ha avançat amb una voluntat política quant a fer front al racisme. Si nosaltres posem sobre la taula i visibilitzem totes les situacions de racisme, el que estem fent és afrontar i lluitar contra aquesta invisibilització i aquest silenci."
Un 57 per cent de les situacions de racisme identificades no s'han denunciat. El motiu és que les víctimes creuen que no servirà de res.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada