dimecres, 5 d’octubre del 2011

michelin

Lo de l'estrella michelin als restaurants es una cosa molt discutible però que te molta tradició i ha acabat esborrant la idea de que ho obtenien perquè convidaven la critic gastronòmic. El c ert es que a Catalunya enguany en tanquen molts, Drolma, Xim, Lluçanes i el ja conegut Bulli. Un michelin a Barcelona pot costar 150 euros, a Paris 350, i es que a qui em volgut anar fort i no podíem.Hi ha optimistes (Ruscalleda) però el cert es que no n'hi ha per tots. Els 8 tenien que omplir 800 places diàries.  Les empreses ja no hi va, les targetes no surten tan alegres i els preus han tingut que baixar un 50%. No hi han cel.lebracions, màxim en bar de tapes i nomes queda vida als pobles, d'on varen sortir molts d'aquests grans cuiners, que aguanten gracies al turisme interior passavolant.Es parla d'un model esgotat a la ciutat i de que alguna cosa s'ha fet malament. I ara el país perdrà pistonada en una cosa que era capdavanter mundialment. La crisi farà baixar el nivell a mes light, mes casual que diuen els anglesos.Ara el futur dels bistronomics passa per parelles joves, sense lloguer i amb talent.S'ha d'anar cap cuina neoclàssica, amb menú llarg i tancat amb preus adequats a la realitat. Sense luxa, una cosa que faci goig i un unic servei de nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada