dissabte, 15 d’octubre del 2011

vinyes

De tota la vida, el raïm del vi es feia en vinyes de terres càlides. Recordem les grans marques de vins i caves del Penedes, Priorat o Montsià, i la verema durava fins practicament ara. Actualment s'han adelantat 15 dies.Peró amb la calor dels últims anys, el fruit de Baco ha anat cercant mes fred i altitud. Així, sauvignon blanc,chardonnay, pinot noir, merlot o el cabernet, son algunes varietats que estan madurant be a terres del Pallars.L'Argentina ja fa anys que tenen vinyes d'altura i nosaltres ja hem fem al Pirineu que a la fi haurà de crear una DO. S'ha de fer això per evitar que el rai tingui mes sucre i per tan mes alcohol. Per evitar ho s'ha de collir abans i el gra es mes petit.Amb la calor la vinya perd acidesa, es conserven menys i per tant no envelleix tan be en el temps. Amb la manca de gelades i poc fred, augmenten les plagues i els insectes i s'ha d'utilitzar mes producte químic.Al madurar me aviat el raïm no adquireix la complexitat aromàtica que li donen els cicles mes llargs. Per hi ha molta mes feina al celler per aconseguir el mateix resultat. Tot això be de 25 cellers que s'han adherit a la trobada Wineries for climate Proteccion que ha obert 31 lineas d'investigacio d'aquest important canvi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada