dimarts, 23 de desembre del 2014

els canelons

Ve Sant Esteve i ens menjarem els tradicionals canelons. Paraula italiana, cannelloni, popularitzats el 1815 per Giovanni Adrizzi al desaparegut Beco del reco, mitica fonda des de on es popularitza l'apreciat àpat. Deia el gastrònom Lujan que eren per aprofitar la carn d'olla sobrant del Nadal, d'altres que es una formula pròpia. L'avi se'n va a arribar menjar 14, un Sant esteve a casa el avis Jaume i Isabel, picat perquè l'avi m'havia dit que el de jove n'havia menjat 23. Els tradicionals son de carn. Peró se'n fan de tot. Ara son moda els de formatge i de pinya i tiramisu. Ja buscaràs la recepte, Per els de sempre necesitaras carn magra de vedella, llom, pollastre desossat, cansalada viada, paté, ceba,conyac,llet, pa sec, oli, pebre negre, nou moscada, canalons, beixamel i formatge ratllat. Que vagi de gust.
No menjaran canalons, els sis morts i 41 afectats per legionel.losi a Sabadell, ni els 14 subsaharians que els hi van calar foc en un assentament al demanar lis cèntims i no poder pagar. L'ajuntament de BCN aprova els pressupostos sense el pSC i dues baixes per infermetat i així obté la majoria, poden  permetre la renda minima per 7000 nens en risc d'exclusio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada