dilluns, 26 de gener del 2015

calçotada

Tot i que comença la temporada el novembre, l'oficial es febrer i març. Nosaltres la tradicional del cine club la farem a Can Bori el 15, diumenge de març. A Valls el tret de sortida la presencien milers de aficionats . I s'hi fan mostres de cocció, concurs de cultivadors, salsa i cercavila. L'ortodoxia diu que s'han de cremar per fora, embolicar en paper de diari i servir los en una teula. El canon de la salsa estableix, fruita seca, tomacons, all, oli d'oliva, vinagre, pebrot, pebre vermell dolç, julivert i sal,A tot plegat se li pot afegir el pitet. Es continua amb llonganisses i xai.Per beure vi negre, cava, i de postres. crema catalana, taronges i pastissos. El record de menjar ne el 2014 el te un barceloní amb 275 calçots en 45 minuts sia 3,8 kgs.El calçot que te tenir una mida. Ha de ser blanc i sense fibres. Una mica dolç. 50 productors respecten la part blanca entre 25 i 35 cms. També un diametre entre17 i 27 mm. En fan una tria manual i actualment encara un 20% queden fora. Normalment els deixen a la terra arrancats per abonament. Nosaltres, hem proposat fer una fideua de segon. Veurem si algú demana carn. Quan vinguis a passar un temps a Catalunya hi anirem o en farem una.Els que poden venir aquí no se si ho faran enguany. Ja t'ho explicaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada