dimecres, 3 de maig del 2017

Malaga Ala-madrid

Ara resulta que el responsable era la premsa catalana. L’escòria és la premsa de Catalunya, diu el senyor àrab, president del Màlaga.Havia escrit al Twitter això:
Amb l’ajut de Déu seran lapidats [els guanyarem] al camp; però l’escòria de Catalunya no sentirà l’olor de la Lliga després de les mentides sobre Míchel 
Tot en àrab, com pertoca al president del Màlaga. Ozú.
Tot va començar quan dimarts van preguntar a l’entrenador del Màlaga, Míchel -madridista, exjugador del Madrid, emblema del madridisme, tot ell Madrid-, si podria passar com va passar amb Valdano i el Tenerife fa 25 anys. La resposta de Míchel va ser: “¿Valdano? Yo soy mucho más madridista”, tot i que després va dir que és un professional que sempre busca la victòria. Però el merder ja estava organitzat.
Tuits a la xarxa de seguidors del Barça, sospites que el Màlaga es podria deixar guanyar, quan aquest senyor de molts calés i poc cervell va dir això de l’escòria. I tots els catalans, sense excepció, al sac de la ronya. Siguin del Barça, de l’Espanyol, de futbol o de bàsquet, de res o de tot, blancs o negres, alts i baixos. Escòria. Segons l’Institut d’Estudis Catalans: “La part més baixa o vil d’un conjunt, especialment de persones”. Som això.
Hores més tard ho matisaria: “Em referia a la premsa catalana”. És igual quina: Mundo DeportivoSport i L’Esportiu. La redacció d’esports de RAC1, de Catalunya Ràdio, de Ràdio Barcelona o de la Cope. De TV3, de TVE a Sant Cugat o de les diferents delegacions. Tots sou escòria, redaccions d’esports.
Us ho diu el president del Màlaga. El xeic Abdullah Bin Nasser al-Thani, que l’any 2010 va pagar 30 milions d’euros a la família Sanz, la d’aquell president del Reial Madrid que va confessar a la Kamentxu Marín a la contra d’El País que no portava calçotets. Al-Thani va iniciar una política d’inversions gastant-se 137 milions d’euros a Màlaga dues temporades.
El Màlaga va contractar noms com Van Nistelrooy, Toulalan, Cazorla, Demichelis, Joaquín, Baptista, Isco, Monreal, Maresca, Sergio Sánchez o Saviola, amb un entrenador com Manuel Pellegrini. El Màlaga arriba a jugar la Champions el 2012, però aquell estiu el personatge deixa d’invertir. Sembla que els motius mai explicats van ser no poder fer un negoci a la costa del Sol: l’ampliació del port esportiu de Marbella i la construcció d’una zona comercial on invertia més de 100 milions d’euros. Se li va concedir l’obra a Al-Thani i encara està tot empantanegat. Tant, que fa uns anys ho comprava tot i ara ho ven tot, fins i tot la gent del planter del Màlaga.
Aquest senyor és el de l’escòria. Ben fet el Barça de denunciar-lo per haver posat el final d’una lliga sota sospita, en una temporada amb estranyes resolucions. I que no em vinguin amb una mala traducció de la piulada. Si no vols pols, no vagis a l’era. Tot el dret d’escriure-la en àrab, però si no vols conflictes i, com a president del Màlaga, l’escrius en castellà, que, a més, ser mes aplaudit i ovacionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada