dissabte, 21 d’octubre del 2017

la trobada

Ahir a la nit, ens varem trobar els companys, con cada any ,el del pare Claret. Hi han fotos, Volia citarlos com un equip de futbol, que moltes vegades haviem alineat. Adolfo, Salvany, Ferran, Espiña,
Arque, Truño, Tomas, Franco, Gango, Torres i Aloma, vingut directament de Huston despres de 50 anys i que ens va fer molta il.lusio. A la banqueta quedarien per resoldre lesions, esgotaments i detalls tecnics, Grau, Florensa, Campa, Eladio, Agullo i Rico. Aquets tambe dos darreres incorporacions pero locals. No se si els que per lesions, isquiotibials,  tirons i/o assumptes personals i a qui esperem veure l'any vinent, haguessin pogut fer un equip tan bo. Lasaosa, Raga, Arnaiz, Batet, Dejuan, Busom, Llorens, Sindreu, Prat, Nebot, Fulleman, Tomas F. Belloc, Feliu, Blasco y Prat.  El sopar a l'Urretxu, amb pinxos bascs, els primers massa grans per menjar d'empeus, els darrers complicats per calibrar tota la seva qualitat, nomes varem beura la meitat del previst. El Roger i Jose Ramon mereixen un especal cuines.
El 1x1 seria aquest:
Adolfo, Obert.- va repasar a requerimen les seves malalties de les que efectivmen recuperat i que li permeten jugar  golf de 9 forats. Tambe el record de la seva sudamericana etapa y el comportament  de l'habitatge durant la bombolla. Repetirem las costellada aragonesa, sembla que aquest cop a Lleida per facilitarne l'acces a tothom.
 Salvany, Diplomatic.- Va arribar tard per l'aparcament. Retrobada amb l'Aloma i records del seu germa desaparegut. Intentant escatir si 155  o DUI, entre els companys o mes afectats o encara empresaris. Marxaven O no. Pesat amb les seves parkinsonianes apartades de les entitats o clubs on vol partcipar del seu poble.
Ferran, Objectiu.- Encertat en els sortides, se'l va veure encorsetat amb llista dels convidats, recaptant per la familia i evitant algun que d'altre Simpa. Allunyat ja dels numeros va costar de portarlo a casa encaparrat en agafar un taxi, plovent com ho feia a intermitencies. Amb ell, la centralitat gastronomica esta asegurada i asesorara si repetim lloc o no.
Espiña, Actiu.- Despres de sumergirse en els records va acabar proposant obrir la trobada a un grup d'enfermeres de la tercera  edat assegurant que seria divertit davant la incredulitat del auditori. Una esquerra d'or que ja no trobara a la republica. Tampoc recordava perque ens miravem a les noies.
Arque, Actiu.- Mig voltant del mon. acaba d'organitzar i produir el primer festival de jazz de Madrid a un teatre de la Gran Via. Va recordar amb l'Aloma com pujaven junts del cole doncs vivien en la mateixa direccio. Encara que ell ja fa anys que tenia les empreses fora de Catalunya se'l veia preocupat per futur empobriment d'aquesta, contant  a mes que no som Suissa, que el coneix be.
Truño, Discret.- Mes en forma que en altres anys, i deixant de mica en mica de visitar la Italia de seu Tori, escoltava amb discreccio les explicacions politiques per augmentar encara mes la seva experiencia posada al cami de l 'esport. Segur que ara mateix s'esta plantejant coses despres de tants anys de militancia.
Tomas, Optimista.- Sere i repartinse entre els companys, va evitar la de vegades confusio amb el Tomas Bateria. Compay de barri, afi a l'Enric i amb ganes d'afrontar el reptes mes dificultosos. Sofert per correr la banda amb un estil molt peculiar, la remenava amb solvencia i bones maneres. Un goig tenir lo davant.
Gango, Actual.- Amb gorra o sense gorra, sempre interesat en tot. Recordava de memoria la adreça amb pis i tot de l'Aloma. Completament en actiu en els seus negocis, desplega cada cop menys el seu cataleg de dolencies que asumeix amb dignitat . Recordat per el seu bon joc amb la  bimba als peus i els botons a les mans es el primer de la clase i del quadre d'honor.
Franco, Economic.- Seria el daventer centre potes. Arriba  a tot arreu i mes coses que faria. Habil conversador, estrella tambe del botons, esta força allunyat de la independencia. Oferint se tan al camp com a la vida, sempre pots comptar amb el, tot i que a la trobada encara te la misio de la voluntad d'integrarse mes al grup.
Torres.- Orientat.- Com si fos un eix" de tenis, juga cada mati un partit de tenis que guanya per, 1) incomparecencia el contrari, 2) exces d'edat o 3) tecnica depurada amb un passing shotd'esquerra imparable. Amb un net frances, no veu clar el proces, encara que l'escolta amb respecte. Es l'unic que no estaba fart d'estar de peu.
Aloma, Adaptable.- Era l'atracio del sopar. mes de 50 anys sense veuren's. capita de baixell, a Huston ara en franca retirada, va recodar que era Abet, que sempre havia anat per lliure, que tenia un porter boto molt gros, que tots teniem casa a la vora de llac on viu ara despres d'haver intentat convencer a la dona de viure en un veler de no se quantes yardes, ja sense els  4 fills i fins i tot en un pesquer. Ara es contenta amb navegar unes quantes milles. li haig d'enviar el llibret....
i a la banqueta com hem dit mes amunt, +
Campa, Ecuanim, tambe de la colla del Enric i recordat per un casament casi d'HOLA. Ara ens presenta l'actualitat a traves del seu blog l'oncle Pep, on analitza molt seriosament aspectes que hom dona poca importancia, moltes vegades historicas. Es un gran seguidor del cinema.
Grau, Ordenat.- Gran amic  del Jaume, son com una mena de duo dinamico de l'epoca, ha descobert fa poc les excelencies del facebook si s'en fa un bon us. Ja se que pots anar en cadira de ordes i el face no veure ho pero al menys saps que aquell amic va. Boig per aplastar a contrincans a botonazos, es un dels meus preferits amb el Gil, per montarne una de grossa de competicio.
Florensa, afable.- Seria el Julio Iglesias si jugues de porter. es dels mes navegants despres del Jordi professional.. Amb una esquerra tambe  d'or, si n'organitzes una no seria d'enfermeres precisament. Sempre que els veig s'ens apareixen les mateixes teresianes.
Eladio, Eficaz.- Coneixedor dels hotels millors del pais i del mon, encara organitza actes per alguna de les innumerables juntes a que pertany que apleguen com a minim 1000 assistents. Asidu a les trobades. malgrat procedeix de Mallorca, se'l veu encuriosit en observar la evolucio de la seva generacio colegial.
Agullo, Organitzar.- Assistent per primera vegada, va portar un complert album de fotos a mena de passaport d'identitat per demostrar la seva legalitat de la presencia, no fos cas que hi fos el Lasa. Anira entrant al rotllo que hem portat durant casi 26 anys ja amb interrupcions no explicades.
Rico, Eficien.- Va entrar fred. Sense passaport. I com a poc reconegut, es va donar força suport amb l'Agullo. Tot i aixo se li notaba que tenia, d'alguna manera , el segell claret. Tot i que anave fosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada