dimarts, 12 de gener del 2016

rei mides

“De petit no hauria somiat guanyar cinc cops aquest premi. Agraeixo al futbol tot el que m’ha donat, tant les coses bones com les dolentes, ja que m’han fet fort”, deia Leo Messi pocs segons de sentir com el brasiler Kaká deia el seu nom. L’argentí es va convertir en el primer jugador capaç de guanyar cinc cops la Pilota d’Or, i així va afegir un nou rècord al seu historial i va sumar arguments per poder-se considerar el millor jugador de tots els temps. “Sí, és el millor”, deia Xavi Hernández. “En podrà guanyar tantes com vulgui”, afegia Carles Puyol.
“Després de dos anys veient com guanyava Cristiano, és bonic tornar”, va dir Messi, que va rebre un 41,33% dels vots i va superar Cristiano (27,75%) i Neymar (7,76%). Amb 57 gols amb el Barça la temporada passada, Messi va viure un 2015 rodó, en què els blaugranes van superar de passada el rècord de gols marcats en un any natural que tenia el Madrid d’Ancelotti. A Messi només li va faltar guanyar la Copa Amèrica, però va perdre la final amb l’Argentina contra Xile. Per a Messi, de fet, el 2015 no va ser fàcil, ja que el gener d’aquell any no aconseguia entendre’s amb Luis Enrique. “Tots dos s’han esforçat per trobar punts comuns, i no era fàcil. De mica en mica s’han entès i ara les coses funcionen”, diuen des de dins del Barça. Ahir la felicitat era total a l’expedició barcelonista, malgrat l’espina de veure Cristiano davant de Neymar. “Confiava ser segon”, va reconèixer el brasiler.
El portuguès del Madrid va encaixar la derrota amb esportivitat, malgrat que va negar-se a donar la mà a Dani Alves, molest per unes crítiques del brasiler d’ara fa unes setmanes. Cristiano, guanyador les dues últimes edicions de la Pilota d’Or, ja es veia a venir que no guanyaria. Messi i Neymar van liderar el Barça en la conquesta dels cinc títols de l’any -Lliga, Lliga de Campions, Copa del Rei, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs-, cinc arguments de pes per entronitzar Luis Enrique -com a millor tècnic de l’any, tot i que l’asturià va preferir no anar a la gala- i un Messi ahir molt elegant, vestit d’Armani després de la finalització del seu contracte amb Dolce&Gabbana. L’argentí, que abans de guanyar la seva cinquena Pilota d’Or va afirmar que “preferiria guanyar un Mundial que cinc Pilotes d’Or”, va volar acompanyat de la seva dona i els seus familiars, i els jugadors del Barça que estaven convidats a la gala, com Iniesta o Alves. “La meva intenció és retirar-me al club on vaig començar, i aquest club és el Barça. El futbol dóna moltes voltes, i l’any passat ens mataven. Però després es va guanyar tot. Tant de bo pugui retirar-me al Barça”, es va sincerar. “Segur que ja pensa en el pròxim entrenament, la clau és la seva mentalitat guanyadora, la mateixa del Barça”, afegia Josep Maria Bartomeu. “Cada any que començo intento rendir al mateix nivell o superar el que he fet l’any anterior. Treballem per a això, per superar-nos cada any i aconseguir tots els objectius que tenim com a equip. Per sort l’any passat els vam aconseguir gairebé tots. Va ser un any meravellós”, va resumir Messi.
Suárez, cinquè
Al Barça només li va faltar el sorpasso de Neymar a Cristiano. “Ney serà el que ell vulgui, arribarà on ell vulgui. Seguirà creixent moltíssim i tot dependrà d’ell, perquè té totes les condicions. A més de ser un extraordinari jugador és una grandíssima persona, i crec que això encara el farà millor”, va avisar Messi. “Messi s’ha convertit en un ídol i també en un amic. Estar nominat durant nou anys a aquest premi és tota una fita i per a mi és un estímul poder igualar aquests números”, li va tornar la floreta Neymar.
El quart classificat va ser Robert Lewandowski, amb un 4,17% dels vots. Luis Suárez va ser cinquè amb un 3,38% i Iniesta novè, lluny d’un Messi que fa 9 anys que visita una gala en la qual s’ha banyat en or els anys 2009, 2010, 2011, 2012 i 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada