dimarts, 5 de gener del 2016

volkswagen

M'agrada el  cotxe del teu papa. I el teu. L’escàndol dels motors dièsel no ha truncat el creixement de les vendes de Volkswagen a Espanya. La marca va ser la més venuda el 2015 per quart any consecutiu, amb 88.300 cotxes, un 14,7% més que el 2014. En tot cas, la crisi oberta a la companyia per haver instal·lat en els seus dièsel un programari que amagava les emissions contaminants va alentir la puixança de Volkswagen en la recta final de l’any, i va fer que en els últims dos mesos quedés destronada com la marca més venuda tot i mantenir encara la primera posició al rànquing en el còmput global de l’any a força distància de la segona marca en vendes, Seat, amb 77.500 unitats comercialitzades i un increment anual del 14%.
El creixement de Volkswagen a Espanya ha sigut ininterromput però la marca ha vist retrocedir la seva quota de mercat sis dècimes en l’últim any, fins a situar-se en el 8,5%, segons el balanç que les patronals del sector (Anfac i Faconauto) van fer públic ahir.
El mercat espanyol va tancar el 2015 el seu millor any des del 2008 superant la frontera del milió de turismes venuts, com ja van avançar la setmana passada les patronals del sector. La xifra final de vendes feta pública ahir, 1.034.232 unitats, és un 21% més que fa un any. A Catalunya, les matriculacions van créixer per sobre de la mitjana estatal. Es van vendre 162.400 turismes, un 21% més que durant el 2014.
Els resultats consoliden la remuntada del mercat interior, però van lligats als plans d’ajudes a la compra, segons reconeixen les mateixes patronals. De fet, gràcies a la pròrroga del pla PIVE que el govern espanyol ha garantit fins a mitjans d’aquest any, el sector confia que es vendran més d’1,1 milions de cotxes aquest 2016 i que s’arribarà als 1,2 milions l’any que ve.
El debat sobre la contaminació dels dièsel atiat pel cas Volkswagen no va traslladar-se a les vendes. El 62% dels cotxes matriculats a Espanya l’any passat eren dièsel, una xifra en la línia de la del 2014.
Primera demanda als EUA
El consorci Volkswagen ja té sobre la taula la primera demanda judicial als EUA per l’escàndol dels dièsel, destapat per les autoritats mediambientals d’aquest país. La demanda civil presentada a Detroit acusa el grup d’haver trucat les emissions de quasi 600.000 cotxes, segons va avançar ahir l’agència Bloomberg. Les investigacions segueixen de cara a una possible demanda penal si les autoritats troben indicis criminals en l’ocultació per part de Volkswagen de les emissions reals dels seus cotxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada