dimecres, 6 de juliol del 2016

incompatibiltats

“No pot ser que tot ho acabin decidint els mateixos”, consideren des d’aquest corrent nacionalista.
La plataforma Nova Convergència, liderada per Germà Gordó, també té intenció de restringir més l’accés a la direcció. En el manifest, fet públic la setmana passada, s’hi defensa que el màxim càrrec executiu no pugui ser president o candidat a la Generalitat, membre del Govern, alt càrrec de l’administració, president de grup parlamentari, membre de la mesa del Parlament, president de comissió, portaveu de grup o bé portaveu de comissió. Això vol dir, per exemple, que el secretari general només podria ser diputat ras o bé que hauria de deixar els càrrecs per accedir al lloc. Nova Convergència també té intenció de presentar candidatura a la direcció.
Raons i organismes
Circulen diverses interpretacions sobre el motiu pel qual la direcció actual de CDC -bona part de l’organització del congrés ha pivotat sobre Francesc Sànchez, coordinador de règim intern, i Lluís Corominas, vicesecretari de coordinació institucional- va relaxar el règim d’incompatibilitats. Una d’elles és que l’anomenat aparell tenia interès a augmentar les opcions que Neus Munté ocupi el màxim càrrec executiu. Diverses fonts assenyalen que la consellera de la Presidència prioritzarà el Govern al partit, entre altres motius perquè el president Carles Puigdemont prefereix que no mani a les noves sigles. En tot cas, fonts consultades assenyalen que dirigents del partit -identificats amb l’actual direcció- “pressionaran” perquè canviï d’opinió.
El nom de Marta Pascal, actual portaveu, segueix guanyant força en cas que Munté se centri en l’executiu. Dirigents de tots els sectors avalen les possibilitats de Pascal, i bona part de la decisió dependrà d’Artur Mas i del mateix Puigdemont. Les famílies, un cop passi el congrés, també definiran els membres del comitè nacional -una cinquantena-, tot i que hi ha sectors -com ara Generació Llibertat- que dubten de la seva eficàcia.
Un dels corrents que vol participar en la refundació és Reagrupament, que ahir va registrar 1.000 associats -segons les seves dades- al futur partit. El seu líder, Ignasi Planas, vol ser candidat a comandar les sigles. Ara bé: si no hi ha renovació a l’hora de funcionar internament ni compromís amb la independència, Reagrupament reconsiderarà la vinculació amb la futura Convergència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada