divendres, 29 de maig del 2015

el mon casteller

Si en algun aspecte vivim submergits en un suflé que creix insaciable és sense cap mena de dubte el fet casteller. Enguany els plats forts arriben abans que mai i totes les formacions recullen els fruits d’una terra ben llaurada. L’hivern ha sigut benvolent i la collita, més primerenca que mai, està mostrant unes colles molt madures i preparades per donar més d’una sorpresa.
La diada de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès va demostrar ahir que si les viandes són bones i el cuiner ha fet bé la feina, el millor dels àpats es pot servir en poc més d’una hora. L’actuació va desenvolupar-se amb el format antic, sense ordres preestablerts, i això va fer possible que les tres colles de la ciutat alcessin els seus castells en prop de seixanta minuts. Els de la camisa verda van completar la tripleta vilafranquina més matinera, ja que van descarregar el quatre de vuit amb el pilar i els dos castells bàsics de nou. El segon plat va ser també d’alta cuina: els Xicots van repetir el tres de vuit de la setmana passada i van estrenar el quatre. El dos de set dels de la camisa vermella va servir per arrodonir la clàssica de castells de vuit més matinera de la colla. El tercer plat va ser molt més lleuger, ja que la Colla Joves Xiquets de Vilafranca no va poder passar dels castells de sis pisos.
Un bon àpat necessita unes bones postres, i els Castellers de Vilafranca van encarregar-se de posar la cirereta al pastís descarregant el primer pilar de set amb folre del seu compte personal.
Nou Barris vibra
La plaça Major de Nou Barris, a Barcelona, va vibrar ahir com mai gràcies als Castellers de Barcelona. La colla degana de la ciutat va mostrar un tres de nou amb folre que, tot i ser el més matiner de la seva història, s’havia anat cuinant a foc lent gairebé des de començaments d’any.
No va servir per segellar la millor actuació del cap de setmana, ni va ser el nou que arriba més aviat del curs, però va col·locar la colla en una situació privilegiada en aquest punt de la temporada. Van voler-lo acompanyar de dues grans estructures i van apostar per estrenar també el cinc de vuit i un dos folrat que havien desmuntat ara fa un mes, ja que estava encara massa madur. Al seu costat, els Castellers de Sabadell van sumar-se a la festa i van descarregar el quatre de vuit com a millor construcció.
Aquest cap de setmana també ha destacat l’estrena del cinc de vuit dels Castellers de la Vila de Gràcia en el seu aniversari i el de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a Sant Boi, nova plaça de castells de nou gràcies al tres folrat que hi van fer els Minyons de Terrassa. Els graciencs van estar acompanyats dels Capgrossos, que van coronar el dos de vuit amb folre, i dels Moixiganguers d’Igualada, que van estrenar el tres.
Els Castellers del Poble Sec i els d’Esplugues van apuntar-se ahir a Barcelona els quatres de vuit més matiners dels seus historials. Els Xiquets de Tarragona van completar el primer pilar de sis de l’any i les colles de Valls ja escalfen motors a la gamma alta de vuit, encara que la Joves només va poder carregar el seu dos folrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada