dilluns, 25 de juliol del 2011

Tapes

En mig del malson terroristes a Noruega, del que no serveix parlar ne per que no entra al cap de ningú, ara ja son 93 morts,  d'entre 14 i 17 anys, algú s'ha inventat la volta a Catalunya en 10 tapes. i que jo copiaré aquí per deixar ne constància, La tapa es un menjar que es serveix per fer l'aperitiu i matar la gana mentre esperes el dinar. Un de senzill i equilibrat seria, olives, patates fregides, braves, anchoves, musclos, pebrots del padró, calamars romana, ametlles,fuet o embotit, pernil bo, i algun canapè de salmó, ou dur o sobrassada.Peró els Tapalunya son mes complicats: De Sort, truita de riu marinada,.de El Villet, calamarsets farcits, de Tarragona, llom de verat, i Cargols a la llauna, d'Alacant, amanida tomàquets, de Barcelona els Tigres (musclos arrebossats), de Palma, el Tombet, de Roses els calamars romana, les Patates braves i de la Bisbal, les mandonguilles amb sípia. L'origen de la tapa comercial era un ham al client per fer li venir sed. I encara mes antic, quan un taverner va Tapar la copa de vi del rei Ferran amb un tall de pernil, perque no hi entressin mosques. En l'actualitat els grans cuiners ho proposen com una manera de fer un àpat,complert,, equilibrat i poc farregos. Al país Basc ja fa anys que viuen dels montaditos o pintxos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada