dimarts, 28 de juliol del 2015

els peus a l'estiu

Amb l’estiu les xarxes socials s’omplen de fotografies de peus en platges paradisíaques. És una moda que s’anomena footsie en anglès, per foot i selfie, però probablement ara per ara no et pots fer footsies perquè ni tots els filtres d’Instagram junts aconsegueixen dissimular els peus de neandertal que tens, plens d’esquerdes, durícies i unes ungles llargues i esgrogueïdes. Mira’ls un moment i demana’ls perdó: mai més tornaran a fer pena si segueixes aquesta guia que hem elaborat perquè els posis a punt per a la temporada de bon temps. I com que una flor no fa estiu, per anar bé els tractaments s’han d’anar repetint periòdicament, perquè poques coses deshidraten tant els peus com l’aigua, el sol i la sorra. Comencem!
El primer pas perquè les teves extremitats inferiors deixin d’assemblar-se a les dels dragons de Komodo és l’exfoliació, una part en què posa especial èmfasi el tractament de bellesa de peus de l’Institut Doctora Natalia Ribé (passeig de Gràcia, 60, Barcelona). “Es posa més atenció a les zones amb tendència a patir danys i sequedat, com les plantes i els talons. Així s’eliminen les cèl·lules mortes i es revela una nova pell sense impureses”, diuen des d’aquest institut.
I com es fa aquesta neteja profunda? Al centre de manicura i pedicura The Nail Concept (c/Diputació, 268, Barcelona) tot comença amb un bany podal d’aigua tèbia, lleugerament escumosa i bombollejant, una invitació al relax que no es trenca quan procedeixen a fer l’exfoliació, perquè el polidor elèctric fa massatge i pessigolles mentre treu la pell morta dels peus. En aquest punt els tractaments poden desembocar en un massatge per afavorir el drenatge i la circulació, en una petita sessió de reflexologia podal, en una sessió de tallar i pintar les ungles o bé en l’elaboració d’una llista amb els problemes que tenen els peus, que entre la gent del país acostuma a ser una llista llarga perquè “la pedicura només es fa a l’estiu o en ocasions especials, com una festa o un casament, quan en realitat és un hàbit que millora la salut dels peus i evita problemes, fins i tot malalties”. “Pel fet de descuidar els peus tot l’any, la gent d’aquí té més ulls de poll, ungles irregulars i encarnades i fongs que no pas els estrangers”, comenta Peony Herrera, directora de la cadena barcelonina de cura d’ungles The Pink Peony (passeig de Gràcia, 100, principal; c/ Perill, 21; c/ Mandri, 62).
La propietària de The Nail Concept, Priscila Farani, està d’acord que els de fora tenen més cura de mans i ungles que nosaltres: “El Brasil és el país amb més vendes d’esmalt d’ungles del món, i allà la pedicura es fa religiosament cada quinze dies i la manicura, cada setmana, independentment de la classe social. Aquí el 98% de la nostra clientela es fa la pedicura un cop al mes a l’estiu, però a l’hivern només s’ho fa un 5%”, confessa.
Si aquesta davallada es produeix entre gent que té l’hàbit de pagar per fer-se les ungles, no és estrany que en arribar l’estiu el carrer estigui ple d’urpes aguilenques. Algunes, fins i tot, d’autèntics orcs. “A l’hivern molts ni es molesten a tallar-se les ungles; esperen que es trenquin soles pel fregament amb la sabata, i per coses com aquesta les ungles es deformen i al final acaben tenint complicacions com fongs, tot i que molts ni saben que en tenen”, deixen anar des de The Pink Peony.
Cal perdre la por a fer-se la pedicura. No fa mal i és higiènic! Els sistemes d’esterilització d’aquests centres estan a l’ordre del dia, però per si de cas el Col·legi de Podòlegs de Catalunya recorda que per evitar malalties transmissibles l’instrumental de tall utilitzat per arreglar les ungles i llimar les durícies ha de ser personal i intransferible, i que cal tallar les ungles correctament, evitant formes arrodonides, que poden provocar que l’ungla es clavi a la carn. I un cop tenim les cutícules tallades i les ungles ben polides, fins i tot els homes se les esmalten! Bé, se les esmalten de color transparent, i tampoc tots... Els homes que es fan la manicura són comptats i la majoria no volen cap mena d’acabat decoratiu. Però de gustos no hi ha res escrit.
El que es porta aquest estiu és la pedicura d’un to i la manicura d’un altre, tot i que només les estrangeres i les catalanes adolescents s’atreveixen a seguir aquesta moda. “Les d’aquí de més de 28 anys solen triar els tons clàssics de porcellana, corall i vermell; les aventureres amb el cromatisme són les adolescents i les estrangeres. Ens agradaria que totes s’atrevissin a jugar amb els colors, en tenim més de 250! I al capdavall només és un esmalt, no és un tatuatge permanent”, explica Peony Herrera, directora de The Pink Peony.
Hi ha esmalts molt duradors que després de cinc setmanes estan com el primer dia: s’anomenen Shellac i Gelish i s’han posat molt de moda perquè et permeten tenir unes ungles impol·lutes durant setmanes: “Al mercat hi ha molt mala pràctica d’algunes professionals i s’ha creat mala fama sobre aquests esmalts, però si segueixes el protocol correctament t’asseguro que no fan malbé les ungles. De fet, el 85% de les nostres clientes es fan sempre esmalt semipermanent”, calcula Farani.
Trieu i remeneu, però compreu-vos les sandàlies sempre al vespre, perquè, segons ens recorda el Col·legi de Podòlegs, és el moment del dia en què el peu està més ample, i així evitarem comprar sabates estretes o petites. Aquest estiu n’hi ha per a tots els gustos però hem donat prioritat a models fets amb materials sostenibles i per marques catalanes. Us en proposem tres, diferents, combinables i perfectes per a la calor d’aquest estiu. La nostra primera proposta és una sabata colorista, que juga amb les textures, de la firma & Other Stories (01), ideal per utilitzar-la tant de dia com de nit. En segon lloc, un model de la marca catalana Kupuri Shoes (02) -que dissenya les sabates a Barcelona i les fa a Alacant- que aposta per la lluentor d’un daurat que ajuda a realçar la pell morena dels peus. En tercer lloc, una proposta de la marca Naguisa (03), que ofereix productes artesanals amb un toc de disseny i modernitat, com aquestes espardenyes amb plataformes, per a les més atrevides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada