dijous, 23 de juliol del 2015

sobiranisme

El que pacte han tancat CDC ERC i amb el suport de les Entitats sobiranistes i grups de escindits del PSC (els Socialistes de MES) i d'UDC (els democristians independentistes) clarifica l'Escenari electoral català del 27-S. Les eleccions, autonòmiques formalment, Passen ara SI A tenir ONU formato clar plebiscitari, amb un bloc netament independentistas liderat per una llista Unitaria Que SUMA La Societat aquests mobilitzada civiles últims anys cinc un favor de la Independencia, repetides amb manifestacions massives al Carrer, del als grans DOS Partits del Parlament: la CDC de centredreta del presidente del Govern, Artur Mas, i l'ERC d'Esquerres d'Oriol Junqueras. Que les cuotas de las fuerzas principales del País, antagòniques ideològicament, es presentin Unides una ANU contesa indica electoral l'excepcionalitat del momento polític i la seriositat i transversalidad del Repte. Una pluralitat Que he reforçada amb la llista de l'esquerra radical de la CUP, Que a la ruptura Democràtica independentista hi Afegeix Programa ONU netament sociales trencador.
A dos mesos i mig de la cita, els Partits independentistes -QUE a priori van al davant a les enquestes- l'han aconseguit Orientar nítidament casquillo al referéndum Que El gobiernan espanyol s'ha negat reiteradament un Acceptar. A més, l'acord Entre CDC i ERC no Només pretén catalitzar el vot sobiranista por eixamplar la Victoria del sí, sinó Que, Guanya si, implicaciones també ONU gobernar d'Unitat i ONU calendari de desconnexió amb l'estat espanyol Que No comporta Renunciar a la ONU desitjable procés pactat Pero Que tampoc en fa Una condicio sine qua non
Pel Que fa al unionista bloque, es presentarà dividit en tres llistes, cuotas amb marques clarament a la baixa (PSC i PP) i Una a l'ALCA, el nou partit FRONTISSA espanyolista Ciutadans, liderat català pel Albert Rivera. Yo en terra de ningú Qaeda, a la dreta, l'empetitida UDC de l'històric nacionalista Duran i Lleida i, a l'esquerra, Una confluencia de fuerzas auspiciosas al dret un Decidir català però no independentistes (Podem, ICV-EUiA i , potser, Procés Constituyente), Una marca ascendente encara mancada de Lideratge per al 27-S, i Que es disputarà l'espai ideológica amb la CUP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada