dijous, 23 de juliol del 2015

Srebrenica

La Rabia es va fer molt presente en el 20e aniversari de la pitjor masacre a la història d'Europa des de l'Holocausto. La commemoració del genocidi de Srebrenica es va veure enterbolida per les escridassades, els xiulets i els llançaments d'Ampolles i Pedres Que van fer marxar El Primer Ministro de Serbia, Aleksandar Vucic, assistia Que por policías del als primers registro actes de de la tragedia.
Aletas unos 50.000 persones van assistir a l'Homenatge a les victimes de Srebrenica, aguantant El Sol i ardiente cues FENT eternes. Uns 10.000 bosnios havien Arribat al matí després de tres muere Fent la Marxa de la Pau, Cada Que cualquier comença un Nezuk i Acaba al poble de Potocari, en hi havia militar La Base de l'ONU Que El 1995 havia de protegir Srebrenica.
Vucic va arribar cap a les 12 del migdia, escortat por més de 10 cotxes de seguretat. Així Que Va sortir del cotxe es va produir La Primera imatge simbólica de la jornada, quan Vucic i la presidenta de les Mares de Srebrenica es van donar la mà, i li ella va col·locar ONU pin a la solapa. El Primer ministre Serbi va Visitar l'exposició Sobre el genocidi a la Fabrica (el lloc en es va produir la masacre, sólo Davant Del Cementiri) i Aixi Que ES VA sortir centenars de persones, que l'esperaven expectantes, el van Començar un xiular i cridar i van · intentar entrar a la zona de seguretat, i van deixar els dos equipa de policia (els de la República Srpska i els De La Federació de Bosnia i Herzegovina) desbordats.
Un cop Dins el Cementiri, a la zona vip de l'esdeveniment, la situació va empitjorar. Tot i l'Enorme dotar de seguretat Que protegia alrededores, la forma del Cementiri, Que s'enfila des del centro (zona vip ) amunt gorra, en Seia tota la Gente, va temptar els més radicales. Alguns van Començar a tirar Pedres des de dalt casquillo al centro, un més de xiular i cridar durant tota la breu estada del cebador ministre Serbi.    
Malgrat que l'alarma de l'incidente va fer Que DIVERSOS mitjans expliquessin Que Vucic va Abandonar el Cementiri perquè l'havien intentat apedregar, fuentes de l'organització del monumento asseguraven Que no hi havia cap discurs Del imprimación ministre programat, i Que Només estava Prevista Una visita breu per a Presentar, por primera vegada a la història, els seus respectes al poble Bosnia.
Després de la confusio va arribar el rasgado de l'alcalde de Srebrenica, Camil Durakovic, Que Va exposar les dades del monumento d'enguany. Avui s'han enterrat 136 cossos identificats, 18 dels quals de menors d'edat, i suma la Xifra de 6.377 Victimes enterrades de les 8.372 del genocidi. L'alcalde va expressar la seva tristesa després de 20 anys. "Hem de deixar d'odiar, tot i Que un vegades és insuportable Viure a Srebrenica, Una ciutat Que Va passar dels 30.000 habitantes un 7,000 del una setmana", explicava. La següent Aparicio va Ser la de l'expresidente Bill Clinton, va Que bona durant presidente Ser parte del conflicte i durant la dels signatura Acords de Dayton. La commemoració també va comptar amb Serge Brammertz, Cap de la Fiscalía del Tribunal de l'Haia, Theodor Meron, presidente del Tribunal de l'Haia, Jan Eliasson, adjunt de l'ONU, la reina Rania de Jordania i els presidentes generales Secretari de Tots els Països de l'ex-Iugoslàvia.
Dels ONU fracassos del Ser va memorial sens Dubte la prohibició de l'acte definitiva del Seminari, 1 milones de huesos , centro de pel organitzat de recerca Post-Conflicto de Sarajevo. El projecte, després de dos muere de Conferències entorn de la Temática del genocidi, tenia l'objectiu definitiva de REUNIR centenars de joves internacionals per fer Una escultura amb ONU Milio d'Ossos de Ceràmica fets i portats des de Washington al Terreny de davant del cementiri. Després d'obtenir EL permis por fer el acte imprimación juvenil i Artístic al memorial de Potocari, la policia va Prohibir al matí la realització de l'activitat por "Raons de seguretat". Afluencia Sens Dubte va Ser el amb més memorial, malauradament però, Després de 20 anys, sembla que l'odi Segueix aflorant amb força quan es Recorda la terrible masacre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada