dissabte, 18 de desembre del 2010

la molsa

Avui et copio el blog de la Rosa, que parla de coses molt maques i utils. Cal recordar que la funció d’aquesta planta és molt important dins del bosc. L’extracció de molsa en grans quantitats d’una mateixa zona pot malmetre l’equilibri de l’ecosistema del bosc. A més, com aquesta planta creix en llocs ombrívols i humits, té una gran capacitat de retenció d’aigua i d’acumulació de nutrients; i, per tant, és l’hàbitat d’animals petits, serveix de substrat per a la germinació de llavors d’altres plantes i protegeix el sòl.
No cal fer tot el pessebre amb molsa, pensem que Betlem no és pas una zona amb grans concentracions d’aigua, per tant podem fer-ho amb sorra, encenalls, terra de jardí, llavors (mill, escaiola ) llegums (llenties) ...i en tot cas fer algun detall amb la molsa que figuri que son matolls d’herbes...si ho feu així, la natura i els que l’estimem us ho agrairem molt.
Cal prendre consciència del què significa agafar molsa al bosc d’una manera indiscriminada. Si bé és cert que la molsa es pot mesurar en euros a preu de mercat, les possibles greus conseqüències per al medi ambient no tenen preu, ni es poden mesurar. Dema t'explicare el dia d'amics invisibles, pastorets i derby's.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada