divendres, 26 de juny del 2015

nous a BCN

La nova alcaldessa i els membres del nou govern es troben una ciutat amb una situació financera sanejada però marcada per les crítiques pel seu model turístic i les desigualtats. Com un declaració d'intencions, abans de ser investida l'alcaldessa es va reunir amb els veïns, que li reclamen més participació.
Aquest és un retrat dels nous regidors, districte a districte, i alguns dels principals reptes als que hauran de fer front a cada lloc:
LES CORTS: Laura Pérez
El districte ha d’afrontar els problemes de mobilitat relacionats amb el Camp Nou i acabar el pla de la Colònia Castells.
 GRÀCIA: Raimundo Viejo
La gentrificació i la pressió turística són les principals queixes dels veïns. L’hotel del Deutsche Bank per ara està paralitzat.
 SANTS-MONTJUÏC: Jaume Asens
El conflicte de Can Vies, la urbanització del 'calaix' de Sants i l’arribada de la L9 a la Zona Franca són algunes de les reivindicacions.
 SARRIÀ-SANT GERVASI: Gerardo Pisarello
Els barris de muntanya denuncien la situació d’aïllament amb què es troben i reclamen millores en la mobilitat.
 CIUTAT VELLA: Gala Pin
Els veïns lamenten la massificació turística -en hotels i en apartaments- i la construcció de la marina de luxe del Port Vell.
 HORTA-GUINARDÓ: Mercedes Vidal 
Els veïns demanen millores en l’accessibilitat, que es comenci a cobrir la ronda de Dalt i la recuperació de la Torre Garcini.
 EIXAMPLE: Agustí Colom
Els veïns denuncien la proliferació de pisos turístics (en especial a la Sagrada Família), i la falta d’equipaments i espais verds.
 NOU BARRIS: Janet Sanz
És el districte que encapçala el rànquing de desnonaments, atur i pobresa. Els veïns volen un pla de xoc immediat.
 SANT ANDREU: Laia Ortiz
El projecte de l’estació del TGV a la Sagrera, l’ampliació de La Maquinista i la falta d’equipaments, els principals problemes.
 SANT MARTÍ: J.Maria Montaner
Els assentaments d’immigrants, la rambla del Poblenou, la pressió turística i el futur de les Glòries, els temes clau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada