dimecres, 20 d’abril del 2016

BARTRA YA!!!!!!

61 minuts a la Lliga i 151 a la Copa del Rei. En total, 212 minuts repartits en 7 partits. És tot el que ha jugat Marc Bartra aquest 2016. Però les lesions de Jéremy Mathieu i Thomas Vermaelen (el belga no va exercitar-se ahir i no acaba de fer net de l’elongació al soli de la cama dreta), més la sanció de Gerard Piqué, el fan l’únic candidat possible per fer parella amb Javier Mascherano a l’eix de la defensa avui contra el Deportivo de la Corunya. Sembla evident que a Riazor ha de jugar ell, sí o sí. No hi ha cap més alternativa si es manté el sistema. I ahir Luis Enrique admetia que el de Sant Jaume dels Domenys està “més que preparat”.
Però no serà un escenari fàcil per al central barceloní després d’uns mesos de relativa inactivitat. “Sempre és difícil jugar per a un jugador que no té minuts”, admetia ahir el tècnic, que de seguida va afegir: “Però només puc parlar meravelles del nivell professional amb què Bartra s’ha entrenat aquest temps. Li tinc confiança màxima”. Bartra la necessitarà, perquè el Deportivo, com avisava l’asturià, serà un rival incòmode. El conjunt gallec és el segon equip de la Lliga que més passades llargues fa (6,2%), per darrere de l’Eibar (6,6%) i per davant de l’Sporting de Gijón (6,1%), com apunta l’informe de l’Observatori de Futbol. Però a favor de Bartra hi ha el fet que, tot i jugar poc, ha participat justament contra aquests dos rivals, encara que fos de manera residual en el tram final del matx.
Hi ha una altra dada positiva per a Bartra: el seu percentatge de duel aeri és del 61%, igual que el de Piqué i només un punt per sota de Mascherano. Està lluny de Mathieu (74%) però no tant de Vermaelen (63%), l’altra alternativa si es recuperés a temps.
El Dépor és, també, un dels equips de la Lliga que fan més xuts a porteria des de fora de l’àrea (47%), per darrere del Granada. És un perill que haurà d’activar la capacitat de Bartra d’estabilitzar el seu impuls d’anticipació i que fomentarà una de les seves qualitats, la intuïció que té per tapar accions de remat de l’adversari. És, de mitjana, el central que més domina aquesta acció defensiva. Si juga -ahir Luis Enrique no ho va garantir- haurà de contribuir a impedir que el Dépor s’avanci en el marcador, la llosa que està condicionant els últims partits del Barça.
Però al davant tindrà un dels davanters més efectius de la Lliga, Lucas Pérez, tot i que ha perdut pistonada. No és un jugador que l’hagi de superar en el duel aeri (hi va poc) però sí que l’amenaçarà amb la seva mobilitat i constants desmarcatges en ruptura. Si jugués Oriol Riera, es repetiria la lluita que van protagonitzar al final de l’any passat al Camp Nou, amb cop de colze.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada