dilluns, 18 d’abril del 2016

MESSI 500

Mai una xifra tan màgica s’havia celebrat amb tanta amargor. Leo Messi va arribar, per fi, després de cinc intents fallits, a la xifra de 500 gols durant la seva carrera professional, sumant els 450 que ha marcat amb el Barça i la cinquantena que ha celebrat amb la selecció argentina, en els quals es compten els amistosos (23 dels 50 gols amb l’albiceleste han sigut en partits oficials). No va ser, però, una efemèride per celebrar.
El de Rosario va col·locar la bota dreta al cor de l’àrea per batre Diego Alves i donar un bri d’esperança al seu equip. Arribava la xifra rodona que feia tantes setmanes que s’esperava. La malastrugança, que semblava mantenir-se després de veure com Alves es convertia en un mur infranquejable, es va trencar i Messi recuperava el camí que havia estrenat l’any 2005 amb una suau vaselina contra l’Albacete, assistit per Ronaldinho.
Des de llavors, els seus registres golejadors han anat creixent, fins a sumar 91 gols durant l’any 2012, el curs més prolífic de la seva carrera. Precisament, l’opció escollida per estrenar-se amb la samarreta del Barça, picant la pilota per sobre del porter Raúl Valbuena, és una de les seves solucions preferides quan encara la porteria rival i ja ha marcat 33 gols d’aquesta manera, de vaselina. En 27 ocasions, en canvi, ha optat per deixar enrere el porter contrari, superant-lo en l’un contra un; mentre que l’instint golejador, malgrat no ser un rematador pur, el demostren els més de 30 gols que ha fet caçant un rebuig rival.
Una de les estadístiques més impactants del Messi golejador, tal com va demostrar novament ahir contra el València, és que ha marcat més de la meitat dels gols al primer toc, 64 dels quals han sigut de penal, i 25, de falta. Precisament, tot i ser un especialista consumat en les faltes, des de fora de l’àrea només ha vist porteria en 68 ocasions, moltes d’elles rematades ajustades amb rosca després d’una diagonal arrencant des de la banda dreta superant rivals. Tot i que aquesta és una de les seves principals característiques -la seva capacitat per fer eslàloms driblant oponents, gols impossibles com el que va fer contra el Getafe l’any 2007-, només sis vegades ha necessitat tocar més de deu cops la pilota en un gol. La jugada amb més intervencions va ser l’any passat en la final de Copa contra l’Athletic: va tocar la pilota 16 cops abans d’afusellar Herrerín.
Més del 80% dels gols els ha fet amb la cama bona, tot i que va ser capaç, el curs passat, d’encadenar cinc gols amb la cama menys bona, la dreta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada