dissabte, 30 d’abril del 2016

CARLES MARTI

Era molt amic del Jordi Hereu. I els dos de l'avi Joan. El Jordi despres de estavellarse com alcalde BCN, va tornar a la privada. Era es, molt bon economista. Va aixecar als districtes de Les Cors i Guinardo sempre amb el seu escuder el Carles Marti. Els mateixos que em van dir que m'alnyes del partit quan vivia aqui i al PSC va n començar a anar maldades. L'ascens del Carles, amb d 'alts i baixos el porta ara a enfrontarse a unes primaries per presidir el PSC. Son molt bons els dos i mes clars que  la Chacon.A la Batet no la coneixo pero tambe sembla ferma. Queden enrera aquells viatge  paris, (Paris saint Germain) per les eleccions franceses o les basques a Santurce,amb el Redondio a les municipals. Bona gent que es preparen aixi: El PSC no va poder evitar ahir la celebració d’unes primàries que ni Pedro Sánchez ni Miquel Iceta desitjaven. El partit afrontarà un nou procés intern tot i que Meritxell Batet -empesa pel secretari general del PSOE- va oficialitzar davant l’executiva socialista que està disposada a encapçalar la llista el 26 de juny després de l’adéu precipitat de l’exministra Carme Chacón. L’anunci de Batet no va fer desistir l’exsenador Carles Martí, que va refermar la seva intenció de competir per ser el cap de cartell del PSC a les eleccions espanyoles i va abocar el partit a unes primàries que bona part de la direcció considera inoportunes pel desgast intern que suposa un procés d’aquestes característiques quan queda tan poc temps per a la cita amb les urnes.
Amb opcions escasses d’imposar-se a una Batet que compta amb el suport indissimulat d’Iceta, Martí va oferir, però, una sortida als que volen impedir les primàries: un pacte sobre el disseny de la campanya, el missatge que dóna el PSC i la composició de la llista. És aquí, en la configuració de la candidatura i la presència encara de noms propers a Chacón com José Zaragoza o Germán Rodríguez, on rau la clau del moviment d’un Martí que, tanmateix, ahir va negar que vulgui assegurar-se un lloc de sortida al Congrés després de no haver aconseguit l’acta de senador el 20 de desembre. “Tinc satisfet el meu ego i les meves necessitats des de fa molts anys”, va afirmar abans de defensar que el que intenta és fer evident que el PSC no pot afrontar els comicis amb la mateixa estratègia i equip que fa quatre mesos, sinó que cal “renovar a fons” la llista per capgirar els mals resultats.
Mentre comencen a recollir avals contra rellotge, Martí i Batet conversaran la setmana que ve per explorar quines possibilitats hi ha d’arribar a un acord que ara mateix sembla lluny. Ahir, l’encara diputada al Congrés va avisar que la decisió sobre la llista ha de ser “col·lectiva” i que no es pot dirimir en les negociacions entre dos precandidats. A més, va subratllar que la del 20-D “era una bona candidatura” i va voler tenir un gest amb Carme Chacón assegurant que mai s’hauria presentat a les primàries si l’exministra hagués volgut repetir com a candidata del PSC. Va afirmar, però, que aspira a millorar els resultats de Chacón el 20-D, quan va igualar la pitjor dada del PSC des del 1977 amb vuit diputats.
Tampoc Iceta està predisposat a impulsar grans canvis a la llista i, en una entrevista a TV3, va llançar un dard a Carles Martí avisant-lo que, si manté la seva candidatura, la seva pugna serà per ocupar el número u de la llista i “no per assegurar-se un premi de consolació” en un dels llocs de sortida. El primer secretari del PSC va deixar, a més, un missatge al seu antecessor, Pere Navarro, de qui va dir que “no necessàriament ha d’anar a la llista” tot i que l’exalcalde de Terrassa ja s’ha ofert per formar part de la candidatura.
Primàries exprés
En el cas que finalment Batet i Martí no arribin a un acord que impedeixi les primàries, el PSC haurà de celebrar un procés intern exprés. Els aspirants a cap de cartell tenen fins divendres per recollir els avals -de 82 membres del consell nacional del PSC o de 869 militants- i, si tots dos els aconsegueixen, es disputaran el càrrec en unes primàries que se celebraran el cap de setmana del 14 i 15 de maig. En el cas que només un dels aspirants reunís els avals, aquell mateix cap de setmana un consell nacional del PSC el ratificaria com a candidat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada