dissabte, 20 de febrer del 2016

picasso i matisse



La casa de subhastes Christie’s posarà a la venda el 24 de febrer les pintures de Ben Nicholson, Henri Matisse i Pablo Picasso que el cantant britànic Sting tenia a la col·lecció privada de la seva antiga casa familiar de Londres.
La venda tindrà 153 lots -el valor dels quals oscil·la entre els 1.200 euros i els 642.400 euros, aproximadament-, entre els quals hi ha peces d’art del segle XX i també altres obres d’artistes contemporanis. A més, el cantant també es vol despendre de mobles, com els que tenia del francès Yves Klein o el piano de la sala principal.
Durant els últims vint anys, Sting i la seva dona, l’actriu i productora Trudie Styler, van aplegar tots aquests objectes a la seva mansió del centre de Londres, a la zona de Queen Anne’s Gate, a escassos metres de Hyde Park, de la seu del govern britànic i del Palau de Westminster. En vendre’s la casa, però, el matrimoni s’ha volgut desfer també de tot el seu contingut.
La joia de la corona és una creació del pintor britànic abstracte Ben Nicholson anomenadaMarch 55, un treball realitzat a llapis sobre taula i pel qual Christie’s espera aconseguir entre 385.000 i 640.000 euros.
De la llarga llista d’objectes a subhasta destaca també Jazz, una obra del pintor francès Henri Matisse valorada entre 320.000 i 450.000 euros. Aquesta obra està formada per vint collagesi pintures plenes de colors blaus i magentes.
De Klimt a Chuanxing
Un dibuix de tinta sobre paper de l’artista nord-americà de la generació pop Keith Haring sortirà a la venda a cop de martell per entre 90.000 i 128.000 euros. També forma part de la subhasta Le corsage à carreaux, una litografia del 1949 de Pablo Picasso en què es mostra el pla mitjà d’una dona i pel qual s’espera recaptar més de 64.000 euros. Entre altres obres d’art que el públic podrà adquirir hi ha Study of a young woman in stockings, un dibuix de l’austríac Gustav Klimt, i Paper bride, grey mood, un oli sobre llenç del xinès Zeng Chuanxing.
Sting i Styler van vendre’s la casa de Londres a l’agost per ni més ni menys que 26 milions d’euros, una quantitat enorme aconseguida 12 anys després de comprar-la per només 8. La parella ja ha advertit, tal com han explicat a la premsa, que no deixaran gaire fortuna als seus fills en morir perquè estan disposats a gastar-se-la sencera. Ell, de 64 anys, i ella, de 61, posseeixen un patrimoni estimat de 250 milions d’euros. És una quantitat elevada que es pot veure incrementada en poc temps gràcies als seus plans de venda de propietats. La parella està casada des del 1992 i tenen quatre fills en comú. Ell en tenia dos més d’un matrimoni anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada