divendres, 16 de juliol del 2010

arroç amb gambes

Hi ha un programa a la tv3, Cuines, que ensenyen a cuinar molt be. Avui li tocava a un restaurant del Maresme de molta anomenada, de les germanes Rexach on hi anava molt el Serrat i que fan molta comedia amb els pessols. Pero avui han estat simpatics, sobrats com van. Han fet una amanida freda d'arroç amb gambes. A l'avi li agraden molt per que es del tipus "cego", t'els pots menjar sense mirar perque els bitxos estan pelats i encara que no tinguis dents com tu. Els primers els vaig tastar a Mallorca, amb el teu pare i un amic que es diu Llorenç, mig mallorqui. Per cert que en aquest xiringuitu i vaig perdre un Bulova jugant a pales amb el Pau. Per l'arroç es molt important el sofregit i l'oli. Cada vegada es couen abans i a mi m'agraden de 10 min, una mica cru, que s'acabi de fer mentre el porten a taula. Que tot el gra rellisqui damunt de l'altre, menys el fons, una mica cremaet. Un altre d'excepcional va ser un a banda a Sant Jordi d'Alfama, on el Blai una mica mes s'ensarta amb un ferro de l'escala del veler. L'oli ha de ser el de fregir el peix o marisc i el brou, de peix de roca que tot plegat es or en barra. Per cert que aquest plat no es a la carta, nomes el van fer programa, o sia que no el demaneu. Nomes va ser un recordatori de menjar de pescadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada