dijous, 8 d’octubre del 2015

el santander i les fusions

El Banco Santander intentarà millorar la seva eficiència principalment amb la contenció de costos amb l’objectiu de guanyar rendibilitat i solvència, segons va explicar ahir la seva presidenta, Ana Botín, en una reunió amb analistes i inversors. Botín va desgranar el pla estratègic per al període 2016-2018. Un pla que passa per millorar la ràtio d’eficiència de l’actual 47% a menys del 45%. Per fer-ho, una de les claus serà la contenció de costos per estalviar 3.000 milions d’euros el 2018.
Aquesta rebaixa dels costos i l’augment d’ingressos en 3.000 milions d’euros han de fer augmentar la rendibilitat del grup, segons va explicar el conseller delegat, José Antonio Álvarez. Per augmentar els ingressos el banc confia replicar en els diferents mercats el compte 1, 2, 3, que tan bon resultat li ha donat al Regne Unit. Amb l’ofensiva espera arribar a 18,5 milions de clients fidelitzats l’any 2018. “La vinculació de clients, la digitalització i l’excel·lència operativa ens permetran ser més rendibles i generar creixement per sobre del mercat en els pròxims deu anys”, va indicar Botín. A l’Estat el banc espera arribar a quatre milions de clients que contractin aquest compte abans del 2018, segons el responsable del banc a Espanya, Rao Aboukhair.
Els objectius per al 2016 en els principals mercats passen per créixer en el crèdit a les pimes per situar-se un 5% per sobre de la mitjana del sector al Regne Unit; a Espanya, arribar a dos milions de comptes 1, 2, 3, i al Brasil, mantenir la morositat controlada. Això hauria de portar a passar de 13 a 15 milions de clients vinculats a tot el món (15% d’augment) i de 15 a 20 milions de clients digitals (33% d’augment). Tot plegat per millorar la rendibilitat fins al 13%.
Prudència en les fusions
Aquests plans de creixement s’han de completar amb una millora de la solvència. L’objectiu és posar-se per sobre de l’11% de capital de màxima qualitat, segons els criteris de Basilea III el 2018 “o abans”. La presidenta del Santander també ha explicat que les sortides a borsa de les filials (una manera de captar capital) ja no seran una prioritat, i ha deixat clar que a partir d’ara hi haurà una política “molt disciplinada de fusions i adquisicions”. Tota una declaració d’intencions quan el Banc d’Espanya preveu una nova ronda de concentracions en el mercat bancari de l’Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada